תקציר
עבודתי עוסקת בתופעה של שימוש ילדים בפרסומות למטרות מסחריות . השאלה היא כיצד מיוצגים הילדים בפרסומות והאם יש מי שמגן על האינטרסים של הילדים?
הדילמה בעבודה היא חופש הביטוי והפרסום לעומת הגנת הקטינים. בסקירה הספרותית ארחיב ואסביר על כול חלק בדילמה באמצעות נושאים ומושגים מעולם התקשורת . אפרט על הטיעונים למה המפרסמים מבקשים להשתמש בילדים ככלי שכנוע למטרות מסחריות. כמו חופש הביטוי והפרסום, אסטרטגית המסר, מהותה של הפרסומת, דרכי שכנוע, ייצוג אתמקד בייצוגים שנמצאו והם-
ילדים משחקים בתפקידי מבוגרים
ילדים שלבושים בצורה מינית שאינה מתאימה לגילם
ילדים מדברים בחוצפה.
אפרט על החוקים והגופים שמשמשים הגנה לקטין - כחלק מטיעונים למה לא לפרסם ילדים בפרסומות :
חוק הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו
חוק הגנת הצרכן
מדריך לאתיקה בפרסום
אמנת הילד
גוף לזכויות ושלום הילד
חשיבות הדילמה בכך שיש לעורר מודעות הן של הצופים כולל הורים והן של הגופים המבקרים והאמונים על אכיפת החוק בהשפעתה של הפרסומת ולמנוע מהמפרסמים בשם המסחריות והרצון לשכנע למכור להשתמש בילדים ככלי שכנוע. מבחינת המפרסמים אולי ילדים זה מוכר השאלה אם זה ראוי , איך זה משפיע על הילדים המוצגים ועל הילדים הצופים . חשוב לעצב ראיה ביקורתית כלפי הפרסומות. חשוב להעלות את הביקורת לסדר היום הציבורי כשצריך.
התיאוריות שילוו את העבודה הם תהליך החיברות ואובדן הילדות, הבניית המציאות ומודל פיסק אשר יסביר את התגובות השונות וחילוקי הדעות הקיימות בקרב הציבור כלפי תופעה זו.
אשלב בעבודה כתבות ומחקרים הקשורים עם הדילמה ועם הייצוג השלילי או החיובי שיש בשימוש קטינים בפרסומות.
בשיטת המחקר כלי המחקר יהיה ניתוח תוכן של פרסומות ואציג בטבלה את הממצאים ואנתח אותן. בנוסף אעשה סקר עמדות כלפי ייצוג הילדים בטלוויזיה . אתמקד ביחס הנחקרים כלפי השימושים השונים של ילדים בפרסומות (כפי שיפורט בסקירה הספרותית) בשלושה היבטים . היבט שכלי , היבט רגשי והיבט התנהגותי.
השערתי הייתה שאמצא יותר ייצוג שלילי של ילדים בפרסומות מאשר ייצוג חיובי .
הממצא העיקרי מניתוח הפרסומות נמצא כי יש יותר ייצוגים חיוביים(10) מאשר ייצוגים שלילים (2)
השערתי לגבי יחס הנחקרים כלפי תופעת שימוש ילדים בפרסומות בייצוג השלילי הייתה שיפריע לציבור לגבי השימוש בילדים בצורה שלילית ושיהיו יותר תלונות מצד הציבור לפרסומות "הלא ראויות"
על פי הממצאים של הסקר רוב הציבור לא תומך בשימוש ילדים למטרות לא ראויות אך רובם לא מתכוונים להתלונן לגופים המתאימים או לעשות עם זה משהו.
בגוף העבודה אפרט על הממצאים שעלו מתוך הסקר ומניתוח הפרסומות ואת המקסנות העולות מן הממצאים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה