תקשורת המונים-
תקשורת פומבית המגיעה במהירות ובאופן סימולטני לקהל גדול, הטרוגני ואנונימי. המוען של תקשורת ההמונים הם ארגוני תקשורת מורכבים הכפופים לאילוצים ארגוניים, והפקת המסר כרוכה בעלות כלכלית.
מאפייני תקשורת המונים:
א. מאפייני הנמען – הקהל בתקשורת ההמונים הוא גדול, הטרוגני ואנונימי. אמנם נעשים סקרים מסוגים שונים לאתר את הקהל הפוטנציאלי, אבל הם רק מדגישים את האנונימיות של הקהל.
מאפייני חוויית התקשורת –
1) החוויה של תקשורת ההמונים היא פומבית. המסר של תקשורת ההמונים זמין לכולם. גם כאשר מוסיפים על המסך אייקון המסמל את הגיל המינימלי שבו מומלץ לצפות במסר, אין בכך כדי למנוע את זמינות המסר לציבור הרחב.
2) מאפיין נוסף שלה הוא המהירות. תקשורת ההמונים מנצלת אמצעים אשר מאפשרים לה להגיע במהירות הרבה ביותר לקהל הגדול ביותר באופן ישיר.
3) מאפיין אחרון של חווית התקשורת הוא התכלות וארעיות. למרות שכיום קיימים אמצעי תקשורת שהמסרים שלהם יכולים להישאר באופן פיזי, החברה מייחסת פחות חשיבות לתוכן המסרים, ויותר לכמותם ולרעננותם. המגוון משפיע על מידת הזמן ותשומת הלב שהצרכן מקדיש למסרים הללו. הנמענים מקדישים זמן רב למסרים של תקשורת ההמונים, אבל תשומת לב מזערית.
ב. מאפייני המוען – ארגוני התקשורת מאופיינים במורכבותם. קשה לחשוב על דרך שבה ניתן להגיע לקהל גדול והטרוגני במהירות ובסימולטניות ללא מוסד תקשורת מאורגן ומורכב. תלותו של המוען בארגון גדול הופכת את יצירתו לכפופה לאילוצים ארגוניים (למשל, הקצאת משאבים לסיקור אירוע אחד תבוא על חשבון סיקור של אירוע אחר). מאפיין אחרון שנתאר למוען הוא העלות הכלכלית שלו. המסר של תקשורת ההמונים הוא מוצר שיש לו מחיר. הפקת המסר של תקשורת המונים יקרה יותר מתקשורת בינאישית.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה